Thursday, December 19, 2013

Be thankful =)

Salam 1 Islam...

Bismillah,Alhamdulillah.

Mari bersyukur.

Mari sentiasa bermuhasabah diri.

Nikmat yang kita kecapi pada hari ini, bukan semua orang mampu merasainya.

Kerana apa yang kita ada, adalah anugerah eksklusif daripada Allah.

Apa yang kita ada, bukanlah apa yang kita pinta.

Tapi Allah sentiasa tahu apa yang kita perlukan.

Setiap orang, lain ujiannya.

Setiap orang, lain imannya.

Di mana kita?

Ukurannya bukan pada baiknya kita,

Tetapi bagaimana tegasnya kita berusaha menjadi baik.

Kerna kita tahu baik itu subjektif di mata manusia.

Namun bukan itu matlamat hidup kita.

Redha Allah adalah impian mutlak kita.

Andai kerana Allah, kenapa harus lakukan yang biasa2 saja?

Haruslah sentiasa inginkan yang terbaik.

Kerana nikmat Allah untuk kita tidak terkira banyaknya.

Cinta Allah pada kita tidak terkira luasnya.

Wahai manusia yang bergelar hamba, bersyukurkah kita?




Take a moment. Say Alhamdulillah. Thank you Allah. For everything =)







Monday, December 16, 2013

23

Salam 1 Islam...

Alhamdulillah....

23rd. Hari yang bersejarah. I'll remember this for the rest of my life insyaAllah.

Semangat baru....

Sila bersemangat setiap hari okeyyyy.....

Thank you so much ma & papa for putting a lot of patience to grow me up...

A sweet escape, dan terpaksa ponteng kelas. dalil : career is not everything. hahha boleh pakai ke?

Terima kasih awak. Terima kasih semua =)

Thought of the day:

Hidup ini, perlu kepada muhasabah setiap hari. Agar kita tidak terpesong daripada tujuan sebenar hidup. Jangan pernah merasakan diri cukup dengan ilmu, kerana ilmu Allah tersangatlah luas. Dan jangan sombong dengan ilmu sedikit yang kita ada, kerana kalau bukan Allah yang memberi ruang untuk kita belajar dan mengingati ilmu, apalah sangat kita ni. Bear in mind, kita hanyalah hamba. Sedikitpun tidak layak untuk rasa sombong. Hidup ini adalah perjalanan mencari hikmah dan barakah. Tak kira siapa pun kita, seorang ibu, seorang ayah, seorang suami, seorang isteri, seorang pelajar, seorang doktor, seorang arkitek, sebelum semua2 itu, kita adalah seorang yang mengaku diri kita MUSLIM. Langsung tidak layak untuk berasa ego. Allahuakbar. Allah Maha Besar atas segala sesuatu.

Senyum. Bukan kena bayar pun, dapat pahala lagi =)

pingu off~






Thursday, December 12, 2013

Mudah di bibir payah di hati

Salam 1 Islam...

Bismillahirrahmanirrahim...

Allahuakbar. Betul. Husnudzon itu memang sukar. Payah. Bukan mudah. Tak senang. 

Seringkali saya mengingatkan diri. Cubalah kita berusaha, untuk buat orang lain tidak bersangka buruk kepada diri kita. We can help others by creating a good personality in us. Anything that happens in our life, always do some reflection. We are human, and we got feeling. Allah doesn’t give the feelings if it causes more harm than good. What we should do is to always try to feel good with every single things that happen in our life. Anything happens for a reason. Someone said, “yakin dan percaya!”

Menulis adalah terapi hati saya. Sungguh, Allah menghantar bermacam2 orang dalam hidup kita, untuk menguji kesabaran dan mengangkat martabat iman kita. Mudah-mudahan. InsyaAllah. Amiin...

Terasa banyak dosa. Oleh itu, bertaubat.

Seringkali, ada sahabat2 saya meminta motivasi dan kata2 semangat dari saya. I think everyone have this skill, where you’re actually trying to say to yourself whenever others are asking for some advices. And most of the time, I told them “No matter how big your problem is, smile!” By choosing not to smile is not the best solution for your problems. Smile, calm down, have a good relationship with the people around you, ask for some advice and try your best to solve the problems.

If you feel bad, do some reflection, and back to Allah.

If you feel everyone is punishing you for something that is not actually your fault, back to the purpose of life, and back to Allah.

If you feel sad, smile and back to Allah.

Find back the purpose of life and why we’re created.

Seek for Allah’s forgiveness. Have a positive mind. Allah will test you with something you can bear with it. insyaAllah. He will always provide the best for you!

# Am having a really severe homesick, so I need ‘that’ therapy at home. Skip a class only once is not really bad, right? =)
# No break between 2 postings. This is cruel. But it’s for our own good sake, to be a good muslim doctor insyaAllah.
# Doing 2nd medical posting, hope to enjoy it with the addition of rheumatology and dermatology. 
# Bulatan gembira this week is a good heart therapy as well. Kepala tengah serabut.
# Muslim doctor has to be strong enough to face every difficulty. Yosh!
# Anthing happens, jangan sesekali rasa penat dengan perjuangan. Sikit baru Allah uji. Allahuakbar.

Quote of the week;

"Kalaupun kita tak mampu nak membahagiakan orang, cukuplah kita tidak menyakiti hati orang lain"

Alhamdulillah 'ala kulli hal.

Wassalam. Moga bermanfaat.





Thursday, July 11, 2013

My favourite entrepreneur =)


Salam 1 Islam...




Bismillah.

Alhamdulillah, again this is a post for our entrepreneurship’s assignment. We have to write an essay about our favourite entrepreneur. Honestly, I don’t know much about the entrereneurs in Malaysia, until our awesome entrepreneurship lecturer gave brief biography about some entrepreneurs in Malaysia and she told us that we have to open our eyes, knowing these successful people and of course, learn from them! And I’m so interested to get to know in deep about this successful woman, Mrs. Rozita Ibrahim, the pioneer of Sendayu Tinggi.


She had gone through the hard and thin of entrepreneur world. She is the one that hates excuses in her life, and she believes that everyone of us has the right to have a dream and be successful in our life. She began as early as 20 years old as a rubber tapper to grow up her childrens. She started her business with the start-up budget of only RM400 using her own money. 

She started up her business by creating a slimming product of Sendayu Tinggi brand after doing research and experimented herself as a subject. When she lost her weight and became slim after using her own slimming product, her colleagues were shocked and wonder how it happened. Until the, she realizes that every women wants to lok gorgeous and beautiful. So she developed her product and go to ‘kedai jamu’ one by one to promote her product. She failed so many times, but she never gave up and continue to find ways to market her products. Now, after going through all the obstacles and challenges in the business world, she had gain the success and her products were well known all over the country and even the whole Asean.

She is a humble, optimistic and kind person. She always look forward and looking for opprtunities to develop her business. She has a very clear vision and mission in the business. Now, sendayu tinggi had franchised their products to the other countries like China, Taiwan, Korea and Japan. She has a dream to make Sendayu Tinggi as a brand to be proud of by all Malaysian as it is becoming more and more popular among the customers in other countries. I am so proud of a women like her when she said that everyday she motivates her staff to work hard and believe with their capabilities until she can make the income increased from RM500 to RM5000 per month! This is how she realizes her dream to open more and more sub-companies under Sendayu Tinggi. She is a type of person that always inspires others to succeed in their life.

When been asked about her charity for the akhirah sake, she said that she loves huffaz. So she spends most of her money to help the tahfiz centres which in need of contributions. She also mentioned that it was so important to teach our childrens al-Quran and as-Sunnah as it was our ‘strength’ over other religions. She loves to read Islamic books and always take the beautiful quotes from the books that she read as a motivation and inspiration to continue living. 

Source : Majalah Niaga

Monday, July 8, 2013

Awakening talk with AKPK =)

Salam 1 Islam...

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah, today is our first day for GP Posting and it was so exciting!

And here is the report for our entrepreneurship assignment...

AKPK Logo

Lat Thursday, we had a talk with Mr Nasir under a programme called POWER. This is on behalf of our entrepreneurship subject, that our awesome lecturer, Pn. Siti Nurulhuda set up an appointment with a representative from AKPK, Encik Nasir to give out a speech for the sake of our good financial planning in the future.




The Credit Counselling and Debt Management Agency, or commonly known as Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK), is an agency set up by Bank Negara Malaysia in April 2006 to help individuals take control of their financial situation and gain peace of mind that comes from the wise use of credit. AKPK offers the following services to individuals, free of charge:

  • Financial education on the responsible use of money and credit management skills
  • Counselling and advice on financial management
  • Debt management programme to assist consumers to regain financial control


Their mission is to make prudent financial management a way of life for all Malaysians. And their mission is to promote financial wellness by empowering individuals through financial education, credit counselling and debt management programmes.
[Taken from AKPK website, http://www.akpk.org.my/about-us ]
This programme gives us a brief but concise explanation about managing our financial through this 6 important chapters :
  • Cash Flow Management
  • Borrowing Basics
  • Wise Usage of Credit Card
  • Buying a Car
  • Buying a House
  • Managing Your Debts
Regarding the cash flow management, we are thought on how to manage our cash appropriately and know how to invest our money. Then we had been given the outlines for applying banking finance; how to opt for the best interest rate, when is the right time to make loan, and the optimal duration for every loan that we make, which is the shorter the duration is the better since we can lower the interest rate. He advised us to at least make loan once in our life to gain banker's trust to give us loan whenever we are really in need.
After that we discussed about the wise usage of credit card. He told us that the least credit card that we can have is to and the most is two ONLY! He suggested us to have one VISA and one MASTERCARD. He tought us about how to use the credit card in terms of duration to spend, value to pay which is the maximum debt and NOT to OVERUSE it! The advantage of using credit card is we don't have to bring lots of money in our pockets to go to shopping centre.
When it comes to the chapter; buying a car, he asked us which one we prefer; either new car or second hand car. Well, he suggested us to buy a second hand car which is more cheaper than the new car. There is a long debate beyond that. Then, he opened a discussion about buying a house. Buying a house for our asset is out of the discussion because it is definitely a good investment to do. The issue is to make a choice for a house to stay, either to buy or to rent. In a nutshell, it is much better to just rent a house to stay rather than buying since that the maintenance cost is so high. If we just rent a house, the owner will settle down everything related to the house, and we just have to pay the monthly rental.
Lastly, we discussed on how to manage our debts. The gold advice are, our monthly debts should not exceed 40% of our monthly pay, and never be a guarantor! Seek for financial counselling  for free at AKPK whenever we have financial problem. They are always ready to help us!
Walhamdulillah....



Friday, July 5, 2013

Chocolate adventure =)

Salam 1 Islam...

Bismillahirrahmanirrahim...
This post has to be in full english. This is a special post for our entrepreneurship assignment, in which we have to do a full report of our field trip to chocolate factories.

 Last thursday we went to Eyna chocolate factory which was located at Nilai. All of us joined this field trip, including the two babies of our batch.



We had been taught on how to make chocolate by using the Beryl's compound chocolate base. We can this chocolate base from the market at a price of RM13, and we can get about at most 100 small chocolates, depending on the sizes and shapes of our home-made chocolates.


We just have to melt the chocolate by using double-boiling method. Using this method, for example if we use rice cooker, we just have to boil the water, put the chocolate in a metal container or whatever you call it, and stir them until they melt.

Then, put them into the mould, you can refer the picture below. Regarding the mould, there are two types of mould that we had been told yesterday, which will finally determine the appearance of our chocolate; either shiny or dull. I don't know the exact term to describe the appearance of the chocolate, but as a conclusion that I could make is that the choice of your mould would determine your chocolate appearance =)





After pouring  your chocolate into its mould, put it in the freezer for 30 minutes and turn your moul upside down to take out your chocolate. And now your chocolate is ready to eat =)




 Other than that, Eyna collection also do the customized design as requested by their customers. And this is one of the example.


We bought their chocolate at a special price ;


And guess who is the happiest person?


Of course, it is our cutie jannah!!

On our way back, we had a chance to empty our purse at Beryl's chocolate wonderland, located at Serdang. Here goes the story....






Alhamdulillah. We reached our faculty at around 1 pm for a session with AKPK. 


Monday, July 1, 2013

Choice?

Salam 1 Islam...

Alhamdulillah. Make my day.

Entrepreneurship exciting class > Exam hadith > Happy ifthar time > Happy circle =)

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah....

In life, there are lots of choices that we have to make.



And most of the times, we know which one is good, and which one is bad. But still, most of that times, we choose the bad one. AND how bad we are.

Always do this ;





There are lots of thing in life, that we do not agree with others.

"Why they think so?"

"Why they do so?"

"What's wrong with that?"

"What is my fault?"

Critical thinking is a good value to have. But to respect others' points of view is another aspect that we have to consider.

So I conclude :

#1 We can learn a lot of things from others' points of view, attitude, way of delivering thoughts and pattern of thinking.
#2 We can have our own stand, as long as we have a strong evidence.
#3 We are the one that make the choices. So be a good decision maker!!

With the happy kids at happy circle. How miracle ukhwah is =)



                                                   
                                                        Live well or live hell...we choose.
                                                                        
                                                                        misz_pingu


Saturday, June 29, 2013

Recap!

Salam 1 Islam...

Bismillah. Hari ni rasa nak berceloteh tentang ini. Recap!

Tinggal seminggu lagi sebelum kami semua pulang ke kampung halaman masing2 untuk posting GP. Dalam posting ini, kami perlu attach dengan private clinics pilihan kami sendiri di kampung halaman masing2 untuk belajar asas pembentukan GP, macamana nak run GP, common chief complaints encountered at GP dan macam2 lagi benda baru yang seangkatan dengannyalah. Briefing GP minggu depan, kami pun tak pasti apa requirements sbenarnya dalam posting GP ni.

Esok exam hadith. Unik sungguh. Medical students belajar ilmu asas hadith. Kalau bercerita dengan medical students dari uni lain, mereka akan kagum dan berkata "wow, hebatnya korang!"

Allah. Sebenarnya itu adalah tamparan hebat buat kami. Unik, memang unik. Tapi, saya mempersoalkan kembali diri saya. " Adakah aku betul2 belajar ataupun sekadar memenuhi requirement?"
Sangat rugi kalau kita hanya belajar untuk penuhi requirement, pergi kelas, buat assignments, exam, dan habis. Full stop. Bila orang tanya balik, kaku. Tak tahu nak jawab apa sebab memang belajar untuk lulus exam. pang!!!!

Dan bila saya kenang balik, daripada 1st year, 2nd year, 3rd year, dan sekarang, 4th year, banyak islamic subjects yang kami ambik sebenarnya. Kami pernah belajar tentang asas tafsir quran, muslim scientists, subjek halaqah yang kami belajar tentang asas fiqh dan banyak lagi.... Itu tidak termasuk ayat2 quran yang telah kami hafal dan pernah diuji dalam ujian tahriri menjelang hujung semester.

Tapi bila fikir2 balik, ape je yang saya ingat? Banyak yg saya dapat, tapi apa yg still retain dalam kepala saya?

Bila sebut tentang ilmu, tak kira lah ilmu apa pun, semuanya kembali kepada "attitude" kita sendiri sebenarnya.

Kita boleh membuat pilihan. Sama ada untuk mendalami betul2 ilmu tu, ataupun sekadar angin lalu untuk lepas exam saja. Dan saya dengan sedih menyatakan saya sentiasa termasuk dalam golongan kedua itu.

Muslims must do their best!!!!!!

Seringkali ucapan itu terngiang-ngiang di kepala. Dan setiap kali saya merajuk dengan sikap diri sendiri, saya sentiasa memujuk hati ;




Yeah, berusaha bersungguh2 menuntut ilmu dengan kudrat yang ada.

Jadi, to-do-list untuk tamparan ini ;

# Belajar hadith betol2!!!
# ulang balik hafalan masa 1st, 2nd and 3rd year.
# Cari balik nota2 sejarah perubatan dalam islam, fiqh dan intro to tafsir quran.
# Tadabbur ayat2 hafalan.
# Completekan projek2 terbengkalai =)

Dan cerita seterusnya, sedang mengkaji dan belajar dari buku ini ;

 

Sudah separuh baca. Dan banyak belajar tentang suasana dan corak hidup masyarakat turki. Ustaz cerita, kat turki ni jurang perbezaan masyarakat dia amat ketara. In which kalau orang tu "baik", sangatlah baik dan kalau jahat, sangatlah "jahat". Baik kat sini bermaksud orang tu dia ada latar belakang agama yang sangat kuat, manakala kalau yang "jahat" tu, maksudnya memang keluarganya kurang basic agama. 

Apa yang menarik perhatian saya adalah, di turki mereka menjadi satu kewajipan untuk anak2 mereka menghafal Quran. Di ibu negaranya, Istanbul sahaja terdapat 1000 masjid yang setiap satunya menghasilkan sekurangnya 10 orang huffaz setiap tahun. Malunya saya. Kanak2 yang berusia 8-12 tahun di Turki hampir kesemuanya sudah cair 30 juzuk dalam kepala mereka. Subhanallah!

Minggu ni jugak, ade presentation SSM.In which kitorang kena kaji tentang apa2 tajuk yg kita pilih sendiri, yg pastinya ada kaitan dengan medical, dan kami perlu menulis abstract tentang tajuk tersebut sekurang2nya 3000 words. Dan minggu ni, kami perlu present tajuk yang kami pilih tu. Alhamdulillah, banyak belajar. Walaupun sangat banyak kritikan, as expected sebab saya tahu saya bukan buat benda tu dengan bersungguh-sungguh pun. Antara yang saya belajar ialah, jangan ambil mudah benda2 yang kita rasakan simple, dalam medicine ni, semua benda mestilah evidence-based, xboleh nak main ambik je kata2 atau pengalaman orang lain, Kena ade bukti! Dan bukti itu kita akan dapat melalui researh yang orang lain dah buat. Tugas kita tinggal nak baca, analyse dan kritik. Apa2 pun yang kita lalui dalam kehidupan seharian kita, semuanya untuk mengajar kita menjadi lebih baik, matang, berfikiran terbuka dan positif. 


kan?

Okey, sekarang kena berhenti. Beri laluan untuk otak mencerna ilmu hadith. InsyaAllah. Kena berusaha, kerana dengan ilmu yang saya ada, barulah saya boleh menjadi sebahagian daripada ini ;



Kena work hard jugak sebab nak sampai sini kena ada duit banyak2 =) ;

 
Pamukkale, Turkey =)






InsyaAllah. Wish to be there, one fine day =)

In addition to this ;


Eiffel Tower, Paris....


 And of course, after been here :


Makkah al- Mukarramah...





                       Live well or live hell...we choose.
                                                                        
                                        misz_pingu


Alhamdulillah ^_^

Dan bertahun-tahun ambik wudhuk tak reti2 lagi ke baca doa?

Salam 1 Islam...
Bismillah.

Ketukan untuk diri sendiri!!

Sila hafal dan amalkan doa ini yea cik lah...


                                                        Live well or live hell...we choose.
                                                                         misz_pingu

Thursday, June 27, 2013

Yeww, saya sudah 22 tahun memeluk agama islam!


Salam 1 Islam...


Bismillahirrahmanirrahim...

*Tersimpan dalam folder lama tak post2 =)

12 & 13 januari 2013

Allah meletakkan saya di bumi ipoh, berkampung di sana selama 2 hari, untuk mengutip sedikit lagi permata ilmu sebagai bekalan dakwah. Saya kira begitu. Dan pasti ada hikmahnya Allah tidak meletakkan saya di HKR pada hari yang cukup bersejarah itu.

Apapun, saya bersyukur. Mereka membuka mata saya. Bukan perlu berkata secara “direct” kepada saya, tetapi cukup dengan percakapan dan semangat yang mereka zahirkan. Nasihat mereka yang cukup berhikmah buat saya. Hikmah di sepanjang perjalanan hidup, yang Allah nak saya belajar sesuatu darinya. Saya bertemu dengan ramai “newcomer” islam. New Muslims. Hakikatnya, saya malu dengan mereka. Sangat malu.

Kata seorang untie “Macam ni lah kami belajar menghafal surah2 lazim (Sambil tunjukkan kepada saya smartphone beliau dan membuka ayat2 suci al-quran bacaan seorang imam mesir). Sepatutnya kita menjadikan imam2 ini sebagai “artis pujaan”, supaya kita boleh mengikut alunan ayat2 suci yang dibacakan. Bukan seperti anak2 muda sekarang, yang menjadikan penyanyi yang entah ape2 sebagai pujaan.”
Kata seorang uncle “ saya sudah hafal 24 surah-surah lazim. Sudah 5 tahun memeluk islam. Mula2 saya bukak ini Quran, saya tak tahu baca apa2. Saya pening tengok ayat2nya.Tak pernah tengok bahasa arab. Bayangkan, saya hanya belajar sampai spm. Kamu rasa, saya bodoh ke pandai? Tapi hidayah Allah ni, bila DIA dah bagi, DIA permudahkan urusan kita. Tapi kita kenalah usaha belajar. Alhamdulillah, saya dah belajar dengan banyak guru, saya ulang2, lama2 saya ingat.  Tapi surah2 ini, kena selalu ulang2, nanti lama2 kita tak ingat. Sekarang saya hafal ikut imam nie (sambil tunjukkan smartphone beliau)”

Me = silent. And i’m really want to cry at that time.  Perasaan bercampur baur. Saya tak tahu kenapa. Saya sangat sedih. Kecewa dengan diri sendiri mungkin.
And I’m really want to tell that uncle & untie : “uncle, untie, saya sudah 22 tahun memeluk islam, dan sejujurnya, saya sangat malu dengan uncle dan untie”
Mereka sangat “excited” untuk mendalami islam. Sangat bersemangat untuk belajar dan terus belajar mengenai islam. Mereka sangat mensyukuri nikmat sebuah “hidayah”.  Mereka sangat memaknakan perkataan “Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar” saat menyebutnya.
Kebatilan yang pernah mereka melalui telah banyak mengajar mereka untuk menghargai islam yang mereka miliki pada hari ini. Kita yang sudah lama islam, sepatutnya lebih dari itu. YA, lebih dari itu. Kerana kita sudah lama mengenal Allah, Rasulullah s.a.w., sahabat2 Baginda, para tabi’in, para tabi’ tabi’in dan orang2 soleh.

Dear chinese, sejak dulu lagi, saya memang merah mata dengan kalian. Namun saya bertambah merah mata bila kalian memeluk islam. A complete set. Merah mata, bukan mahu menjatuhkan, tetapi mahu mencontohi kalian. Kerana islamic values banyak yang ada pada kalian, berbanding orang islam sendiri yang sudah lama memeluk islam.  Saya malu. Seriously.

Jadi, notakaki untuk menghentuk diri sendiri : 

Hargailah hidayah yang Allah berikan kepada kita sejak kita lahir.

Hargailah islam yang kita ada pada hari ini.

Fahamilah al-quran yang kita akui sebagai kitab suci, dan ikutilah syariat yang terkandung di dalamnya.

Teladanilah Rasulullah s.a.w.

Berdampinglah dengan para ulamak kerana kita perlukan mereka untuk permata2 ilmu.

Penuhilah majlis2 ilmu kerana tanpa ilmu kita akan sesat.

Carilah ketenangan dalam solat fardhu  yang kita kerjakan 5 kali sehari.

Berdoalah kepada Allah, bukan hanya merintih di mukabuku mengharapkan belas kasihan manusia.

Kita bukan apa2 tanpa islam yang kita miliki. Islam yang ada pada kita sejak lahir, menjadikan kita hamba Allah yang sangat ‘exclusive’!!!!

Rintihan mereka yang baru memeluk islam, “kenapa orang islam tidak memberitahu kepada kami apa itu islam, siapa Allah dan siapa Rasulullah s.a.w..?” Sehinggakan ramai orang yang bukan islam memandang negatif agama islam. Jangan salahkan mereka. Salahkan diri kamu, kerana tidak memberitahu dengan baik kepada mereka tentang apa itu islam. Mereka marah kerana mereka tidak tahu. Tunjukkanlah islam, sekurang2nya melalui perbuatan kamu. Zahirkanlah islam melalui pakaian kamu. Buktikan bahawa islam ialah cara hidup, bukan teori semata-mata.

Tugas kita tidak terhenti setelah kita ‘selamat’ memeluk agama islam sejak azali. Tetapi selamanya, kita adalah da’ie. Tugas kita untuk menyampaikan. Melalui apa cara sekalipun, dalam bidang apapun yang kita ceburi.

Selamanya, kita adalah da'ie!!
Mari bergerak!

                                                         Live well or live hell...we choose.
                                                                         misz_pingu








I'm YOURS,Allah....islam is OUR way of life (",)

My Photo
BOrN to FoLLow All His Orders aNd His Messenger....a Da'ie,a DaughtEr,a siStEr,a friend,a StUdent and a muslimah doctor to-be insyaAllah... aS loNg As My hEart Is StILL wOrKinG,I hAvE tO cONtINuE mY lIfE... tHe VaRIETIeS oF lIfE ArOuND mE kEEp TellinG mE tHat "u're so LucKy" AnyHow,WutEvER hAppEN,BE gRaTeful!!! Dear visitor, you can take anything from this blog that can benefit you and others, and of course, for Islam. May it be our 'saham akhirat'... TrYinG to inSpire PeOplE by InsPiRing peoplE Around Me.. AfTer aLL,notHinG is iMpoSSiblE for A WillinG heArt.. Smile =) it's sunnah.